منزل مبله شیراز   اجاره سوئیت در شیراز   
تحصيلات دانشگاهي در آلمان  مهاجرت مهاجرت .

مهاجرت

تحصيلات دانشگاهي در آلمان

مراكز تحصيل در آلمان

در آلمان حدود 300 دانشگاه و به همين تعداد دانشكده هاي فني ، مدارس عالي تخصصي و آكادمي هاي هنر وجود دارد.

دانشگاه ها به چند دسته تقسيم مي شوند:

موسسه آموزش عالي فني با تاكيد بيشتر بر فعاليت علمي (fachhochschule)

انشگاه با تاكيد بيشتر بر علوم نظري (Universitaet)

دانشكده يا آكادمي موزيك و هنر (Musik und Kunsthochschule)

دانشكده تربيت بدني (Sporthochschule)

در دانشگاه هاي آلمان در مقطع فوق ليسانس تدريس به زبان آلماني و همچنين انگليسي است. بنابراين قبل از اقدام براي اخذ پذيرش بايد زبان آلماني  و يا بر حسب مورد انگليسي بياموزند.

شروع ترم زمستاني از ماه سپتامبر / اكتبر و ترم تابستاني از ماه مارس/ آوريل مي باشد. آخرين مهلت جهت ارايه مدارك براي ترم تابستاني تا 15 ژانويه و ترم زمستاني تا 15 جولاي مي باشد. يعني مراكز مربوطه مي بايست مدارك متقاضي را تا زمانهاي نامبرده دريافت كرده باشند.

در آلمان هم دانشگاه هاي دولتي وجود دارد و هم دانشگاه هاي خصوصي. تعداد زيادي از دانشگاه هاي دولتي، معتبر و رايگان مي باشد. دانشگاه هاي خصوصي رايگان نمي باشند و بايد در مورد آنها به وزارت علوم مراجعه كرد.

از ترم تابستاني 2004 كليه دانشگاه هاي استان Nordhein-Westfalen  براي دانشجويان خارجي شهريه در نظر گرفته اند كه اين شهريه ترمي 650 يورو مي باشد.

دانشجو فقط موظف است تا هزينه هاي زندگي خود اعم از اجاره منزل، پوشاك، مواد غذايي و بيمه درماني را پرداخت كند. اتاق ها و آپارتمان‌هايي وجود دارد كه با قيمت مناسب فقط به دانشجويان اجاره داده مي شود.

براي تحصيل در آلمان ابتدا بايد براي اخذ پذيرش تحصيلي اقدام شود و بعد از موفقيت در اين امر براي ويزاي تحصيلي اقدامات لازمه انجام شود.

در آلمان حدود 83 دانشگاه انگليسي زبان وجود دارد كه بعضي از اين دانشگاه ها بعد از 6-4 ترم به دانشگاه هاي كشورهاي آمريكا، استراليا، كانادا و نيوزلند ترانسفر مي كنند. اكثر اين دانشگاه ها رايگان هستند و تحصيل در آنها هزينه ندارد. در 90% اين دانشگاه ها شرط ورود، داشتن مدرك تافل 550 مي باشد ولي دانشگاههايي هم وجود دارند كه متقاضيان مي توانيد دوره زبان را آنجا بگذرانيد و نياز به مدرك ندارند. با آنكه اين دانشگاه ها انگليسي زبان هستند ولي بايد متقاضيان با زبان آلماني جهت مصاحبه سفارت آشنا باشند و به دانشگاه نيز مدرك دانش زيان آلماني ارائه دهند. در هر دانشگاه در آلمان اداره كمك به امور دانشجويان خارجي وجود دارد كه كليه مراتب انجام كار مانند: خوابگاه، بيمه درماني و … توسط اين اداره انجام مي شود. حتي قبل از ورود به آلمان مي توان با كمك اين اداره در مورد رزرو خوابگاه اقدام نمود.

شرايط ورود به دانشگاه هاي آلمان

 

متقاضياني كه داراي مدرك تحصيلي ديپلم هستند؛ يعني 12 سال تحصيل كامل داشته باشد، نمي توانند مستقيماٌ براي دانشگاه هاي آلمان اقدام نمايند بلكه بايد قبولي در كنكور سراسري را داشته باشند تا بتوانند براي كالج اقدام كنند. كالج در آلمان دو ترم است و اين كالج ها فقط به زبان آلماني هستند.

 

براي بعضي از دانشگاه هاي آلمان، اگر در ايران شخصي دانشجوي سال سوم دانشگاه آزاد باشد مي‌تواند مستقيماٌ  اقدام نمايد و لازم به گذراندن كالج نيست.

اگر شخصي در ايران مدرك كارشناسي از دانشگاه آزاد باشد نمي تواند براي كارشناسي ارشد اقدام كند بلكه بايد مجدداٌ كارشناسي رشته خود يا يكي از رشته هاي زير شاخه رشته خود را در آلمان بخواند. كساني كه از دانشگاه آزاد مدرك كارشناسي اخذ كرده اند،بدون گذارندن كالج در سال اول دانشگاه پذيرفته مي شوند ولي اگر معدل مدرك كارشناسي شان بالاي 17 باشد مي توانند براي كارشناسي ارشد اقدام كنند

اشخاصي كه داراي مدرك كارشناسي از دانشگاه هاي دولتي هستند، مي‌توانند براي كارشناسي ارشد اقدام كنند اما  باز هم بستگي به تصميم دانشگاه در آلمان دارد؛ زيرا سطح تحصيل آلمان نسبت به ايران يك سال جلوتر است. ممكن است بعضي از واحد هاي متقاضيان پذيرفته شود و يك سال پايين تر شروع به تحصيل نمايند و سپس مي‌توانند به صورت پيوسته تا دكترا ادامه دهند.

اشخاصي كه در ايران كارشناسي ارشد دانشگاه آزاد را دارند همانند ليسانسيه ها بايد مجدداٌ از دوره كارشناسي و اگر معدلشان بالا باشد مي‌توانند براي كارشناسي ارشد اقدام نمايند. دوره كارشناسي ارشد در آلمان 2 سال است.

البته بطور كلي بايد مدارك تحصيلي به آلمان فرستاده شود و دانشگاه با توجه به ريز نمرات متقاضي تعيين كند كه شخص از چه ترمي در آلمان مي‌تواند شروع به ادامه تحصيل نمايد.

براي اقدام براي مقطع دكترا در آلمان بسيار مشكل است زيرا متقاضي بايد شخصا در آلمان استاد راهنما پيدا كند و در بسياري از موارد اين امرامكان پذير نيست؛ زيرا تحصيل در آلمان رايگان بوده و  دانشگاه ها تمايل زيادي به جذب دانشجويان خارجي به اين منظور نشان نمي دهند.

در آلمان حتما بايد براي ورود به دانشگاه ها متقاضيان به زبان آلماني آشنا باشند. براي ورود به دانشگاه ها متقاضيان حتما بايد دانش حداقل 800 ساعت زبان آلماني داشته باشند تا بتوانند در امتحان ورودي زبان DSH شركت نمايند.

براي ورود به دانشگاههاي انگليسي زبان متقاضي به غير از دانش ابتدايي زبان آلماني بايد IELTS 6.5 يا TOFEL 550 داشته باشند.

نظام آموزشي در آلمان

تحصيلات پيش دانشگاهي

 

كودكان از 3 سالگي وارد مهد كودك (Kindergarten) مي شوند كه آموزش قبل از دبستان است. آموزش رسمي نيز از 6 سالگي آغاز مي شود. آموزش ابتدايي در مدارس Grundschule 4 سال است. در اين مدت كودكان با محيط، نحوه آموزش و شرايط محل تحصيل آشنا مي شوند و خواندن و نوشتن را همراه دروس ابتدايي مي آموزند. سپس دوره اي 6 ساله را با برنامه هاي جديد آموزشي شروع  كنند. تحصيل در مدارس Gymnasium و Realschule و Hauptschule ادامه مي يابد. در پايان اين دوره، دانش آموزان بعد از 9 سال، مدرك Hauptschulabschluss يا بعد از 10 سال مدرك Realschulabschluss مي گيرند. سپس در دو گروه وارد مرحله پاياني دوره دبيرستان مي شوند. يك گروه براي گذراندن دوره هاي كارآموزي وارد مدارس فني مي شوند و با گذراندن Fachoberschule و Berufsfachschule ديپلم فني Fachhochschulreife مي گيرند سپس وارد بازار كار يا مدارس عالي فني مي شوند.

گروه دوم در دبيرستان هاي Gymnasiale Oberstufe با گرايش هاي گوناگون ادامه تحصيل مي دهند كه پس از 13 سال، ديپلم عمومي دبيرستان (Allgemeine hochschulreife) يا Abitur مي گيرند كه مي توانند وارد دانشگاه ها شوند.

 

تحصيلات دانشگاهي

تحصيلات دانشگاهي و اعزام دانشجو به آلمان در دانشگاه ها، مجتمع هاي آموزش عالي، دانشگاه هاي عالي آموزش هنر، مدارس عالي فني، و غيره امكان پذير است. شرط ورود به دانشگاه ها و مدارس عالي هنر داشتن ديپلم دبيرستاني سيزده ساله (Abitur) است. دارندگان ديپلم هاي دبيرستاني 12 ساله خارج از كشور آلمان پس از گذراندن آزمون تشخيص علمي (Feststellungsprüfung) كه به تقاضاي داوطلب يا پس از طي دوره هاي يك ساله Studienkolleg در كالج هاي مقدماتي، مي توانند به دانشگاه راه يابند. انتخاب رشته دانشگاهي نيز بر اساس نوع تحصيل در اين كالج ها و نمرات اخذ شده صورت مي گيرد.البته در دانشگاه امكان تغيير رشته ميسر است. شرط ورود به مدارس عالي فني (Fachhochschule) براي دانش آموزاني كه در نظام آموزشي آلمان تحصيل كرده اند داشتن گواهينامه پايان تحصيلات 12 ساله ديپلم (Fachhochschulreife) است.

تحصيلات دانشگاهي شامل دو دوره پايه و اصلي است. دوره پايه (Diplom-Vorprüfung) حداقل 4 نيم سال طول مي كشد و دوره اصلي حداقل 4 نيم سال براي مدارس عالي فني و در دانشگاه ها حداقل 8 نيم سال است.

 

دانشگاه ها در آلمان مستقل هستند و بودجه كليه مراكز آموزش عالي كه دولتي هستند از طرف مسوولان ايالتي و وزارت فرهنگ آلمان تامين مي شود.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ساعت: ۰۷:۵۴:۰۰ توسط:عمادقاسمي موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :